Inne i Skansens stadskvarter finns Bageriet beläget i ett gammalt hus som också fungerar som museum. När vi kliver in i det trånga bageriet så är det verkligen som att kliva in i en svunnen tid, allt utom kortläsaren framme vid kassan känns autentiskt. I bageriet finns kanelbullar, kringlor, vaniljbullar och matbröd uppdukat på disken framför oss och när vi ser priserna vill vi köpa i stort sett allt. En kanelbulle kostar endast 16kr, med inträdet till Skansen blir det dock en dyr bulle men det väger vi inte in i vår bedömning.
Bullen har en intressant form och kan liknas vid en större giffel. I övrigt ser bullen nästan lite torr och tråkig ut, men låt inte utseendet lura dig. Den är otroligt mjuk och vi slås av luftigheten som vi inte sett i någon tidigare bulle. Bullen är inte särskilt saftig och inte fylld med massor av kanel men den är ändå otroligt god och vi kan inte få nog.
Det är ett enkelt och lite spartanskt bakverk, men den är otroligt välgräddad och ibland behövs det inte mer än så för att göra en riktig klassbulle.