Vi bestämde oss för att testa det nyöppnade Gateau vid gallerian i Hornstull. Gateau har annars hela 20 butiker över hela Stockholm och har blivit ett bullarnas Subway som syns i varje gathörn, men hur smakar bullarna då?
Toppen har massor av tunna korsade vikningar som ger bullen en intressant och spännande form. Den är täckt av pärlsocker både ovan, under och på sidan. Det gör det nästan lite jobbigt att äta den då sockret flyger hejvilt redan när vi lyfter bullen. Redan första yttre tuggan är saftig och bullen har en subtil smak av kardemumma i kanelfyllningen vilket ger den en intressant smak som får oss att haja till.
Bullen känns nästan tvådelad med topp och botten då det i underdelen ligger en underjordisk liten sjö av kanelfyllning, i likhet med en kanellängd. Den ger bullen en jämnt fördelad fyllning och saftighet. Men vi saknar det lilla extra för att ge den ett riktigt bra betyg. Är den inte tillräckligt luftig? är den för platt? Eller är det avsaknaden av ett litet bageris själ?